•  

 • Barkos

  Barkos

 • Betulia

  Betulia

 • Elektra Cerise

  Elektra Cerise

 • Florencio Orange

  Florencio Orange

 • Lima Love

  Lima Love

 • Adonia Pink

  Adonia Pink

 • Valentino Pink

  Valentino Pink

Adresgegevens


Koppe

Hoofdkantoor Ermelo
Fazantlaan 10
3852 AM Ermelo
Nederland
+31 (0)341 55 23 31 T
info@koppebegonia.nl E

Klik hier voor de route

Vietnam opent grens voor Nederlandse begoniastekken

Vietnam heeft met onmiddellijke ingang de grens geopend voor Nederlandse appels, peren en begoniastekken. De waarde van de Nederlandse export van deze producten naar Vietnam wordt de eerste jaren geschat op zo’n 2 miljoen euro. Binnen vijf jaar kan dit groeien naar zo’n 7,5 miljoen euro.

Goed nieuws voor Nederlandse tuinbouw
Staatssecretaris Van Dam: 'Dit biedt nieuwe kansen voor onze telers. Samen met de sector is hard gewerkt om Nederlands fruit te kunnen gaan verkopen aan Vietnam. Deze mogelijkheid is welkom als alternatief vanwege de Russische boycot. Mooi dat we deze stap vooruit nu kunnen zetten!'

Vraag naar jonge planten en zaaizaden neemt toe
De belangstelling in Vietnam voor de drie nu toegelaten Nederlandse producten is groeiende. Dit bleek ook tijdens een in september door Nederland georganiseerde handelsmissie. Vietnamese importeurs en supermarktketens zijn serieus geïnteresseerd in appels en peren uit ons land en staan klaar om de eerste orders te plaatsen. Door de groei van de eigen tuinbouwsector in Vietnam neemt ook de vraag naar uitgangsmateriaal zoals jonge planten en zaaizaden toe.

Onderhandelingen afgerond
Het afgelopen jaar is extra inzet gepleegd om toegang te krijgen tot de Vietnamese markt. In september bezochten de Vietnamese autoriteiten Nederland. In nauw overleg met de betrokken koepelorganisaties (GroentenFruit Huis, NFO en Plantum) werden verschillende bedrijven bezocht, waaronder telers in de Betuwe en exporteurs in hardfruit en stekmateriaal. Afgelopen week zijn de onderhandelingen afgerond tussen het Nederlandse ministerie van Economische Zaken en het Vietnamese ministerie van Landbouw over de plantgezondheidseisen die aan de import worden gesteld.

bron: Rijksoverheid

Publicatiedatum: 18-11-2015

Nieuws

IPM 2018 - dinsdag 16 januari 2018
Beleaf in Begonia!

Van dinsdag 23 t/m vrijdag 26 januari neemt Koppe weer deel aan de IPM in Essen, Duitsland. U kunt ons zoals altijd vinden in Hal 1, stand B 15. Komt u onze nieuwe introducties ook bekijken? Hoop u dan te zien! 
FlowerTrials 2017 - maandag 17 juli 2017
 
Behind the scenes - vrijdag 9 juni 2017
 
IPM Essen 26-29 januari - woensdag 13 januari 2016
Love is bigger than fear! Dat is wat wij willen uitdragen tijdens deze editie van de IPM.

Alles staat dan ook in het teken van de liefde binnen Koppe. Wij willen u graag kennis laten maken met onze (nieuwe) liefdes; Valentino Pink en Cupido Pink. U kunt zelfs op de foto met deze beauties in een speciaal voor u geplaatste “ Love Seat” .

Dat wilt u toch niet missen? U kunt onze stand vinden in hal 1 B15. 
FlowerTrials 2015 - maandag 13 mei 2013
Een impressie van onze show tijdens afgelopen editie van de Flowertrials. Met deze keer in de spotlight de Valentino Pink, de roze bloem met het opvallende gele hart die de harten van onze bezoekers heeft gestolen.

De trendy Lima Love in zijn eigentijdse kleur groen combineert prachtig met wit in de hedendaagse interieurstijlen. En natuurlijk de Florencio Orange met een opvallende oranje bloem, de alleskunner voor buiten.

Wij kijken weer terug op een succesvolle editie en hopen dat u er volgend jaar ook weer bij bent. lees meer ...